dijous, 1 d’octubre del 2015

TERRATRÈMOLS A MÈXIC I A LA COSTA BRAVA

Dos terratrèmols van afectar Mèxic a la matinada del 29 de septembre, fet que va activar l'alerta sísmica a Mèxic. Els sismes de 4,8 i 5,5 a l'escala de Richter, gairebé van ser imperceptibles per la població. No hi van haver víctimes ni danys materials.


El Servicio Sismológico Nacional, va indicar que el terratrèmol es va produir a les 23:44 a 49 km al nord-oest d'Ometepec. El del dia següent, a les 12:25, ha sigut qualificat en 5,5.






Terratrèmol semblant que hi va haver a la costa empordanesa (Catalunya), un sisme de poc més de 3 punts en l'escala de Richter. Va succeir el dilluns 28 de septembre entre Port de la Selva i Llança.


Aqusta petita sacsejada va ser percebuda per les poblacions de Roses, Palau-Sverdera, Port de la Selva i Colera encara que no hi van haver danys materials ni víctimes humanes.


Segons l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, els sismògrafs han anotat un tremolar de 3 graus a l'escala de Richter, cap a les 12 hores i 12, D'altra banda, l'Institut Geográfico Nacional Español diu que el terratrèmol ha estat de 3.3 punts.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada