dijous, 12 de novembre del 2015

LA TORRE QUE ABSORBEIX LA CONTAMINACIÓ.

El passat 4 de Setembre a Rotterdam es va instal·lar la Smog Free Tower, l'aire als voltants de la torre és un 70% més net que a la resta de la ciutat.

La torre de 7 metres d'altura i 3,5 d'ample neteja uns 30.000 metres cúbics d'aire per hora, capturant amb l'ajut d'ions les partícules contaminants que queden emmagatzemades en el seu interior.

La torre va equipada a la part superior amb un sistema de ventilació radial que aspira l'aire brut i el condueix a una càmera on les partícules reben una carrèga elèctrica positiva i les micropartícules amb càrrega positiva s'adhereixen a un contraelectró després, l'aire net es expulsat.

El procès no produeix ozó, utilitza energia eòlica i en ella es gasta l'electricitat equivalent a un hervidor d'aigua. Un cop a la setmana es recull de ''smog'' ple de carboni atrapat. Amb aquest pols de carboni es fabriquen anells per tal de recolzar el projecte.

A més, pròximament s'implantaran torres similars a altres ciutats del món amb alta tassa de contaminació com Pekín, Bombay, Mèxic D.F, París o Els Àngels.

















Article: http://www.abc.es/ciencia/abci-smog-free-tower-torre-rotterdam-traga-contaminacion-201511041338_noticia.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada